Afganistanski imigrant iz čista mira nožem ubio 19-godišnjaka i ranio još 9 osoba u Lyonu (VIDEO)

Kažu kako su oni samo „izbjeglice“ koje traže sigurnost.

Afganistanski imigrant Sultan Marmed Niazi (33) optužen je za ubojstvo 19-godišnjeg mladića i ranjavanje najmanje devet osoba u divljanju nožem u subotu u Francuskoj.

Svjedoci navode kako je Afganistanac naoružan kuhinjskim nožem i vilicom za roštilj nasumično napadao ljude na autobusnoj stanici tijekom krvoločnog pohoda u Villeurbanneu, predgrađu Lyona, prenosi Mirror.

Tijekom napada je navodno vikao: „Oni ne čitaju Kuran.

Pomahnitalog afganistanskog manijaka su tijekom napada počeli goniti vozači autobusa i ostali nenaoružani prolaznici koji su ga u konačnici savladali i zadržali do dolaska policije.

Čini se da je napad sasvim slučajan. Uhićeni muškarac je viđen kako maše s najmanje jednim nožem, a možda i dva,“ tvrdi neimenovani policijski izvor, prenosi The Sun.

Kako se napad nastavio, četiri autobusna konduktera su ga zaskočila i uspjeli su mu oduzeti nož. Na mjestu je bilo oko 30 ljudi, a neki kažu da je bilo sudionika, ali to nikako nije sigurno.

Uhićeni Afganistanac navodno je naveo „najmanje tri razloga“ zbog čega je izveo napad – ali nije spomenuo nijednu terorističku organizaciju, pa je policija automatski negirala kako je riječ o terorističkom napadu. Razlozi koje je naveo nisu javno objavljeni.

Ubijeni 19-godišnjak bio je stanovnik mjesta Isere, a putovao je na glazbeni festival Woodstower u blizini Lyona.