Francuska policija uhitila je afganistanskog imigranta kojeg su svjedoci vidjeli kako ubija predsjednika udruženja koje je pružalo smještaj i pomoć imigrantima.

Jean Dussine, predsjednik pro-imigracijske organizacije Itinérance, ubijen je u utorak u svom domu u Bretteville-en-Saireu. Dvoje svjedoka izjavilo je policajcima nakon njihova dolaska na mjesto događaja, da je 21-godišnji Afganistanac nadjačao Dussine prije nego što ga je nasmrt premlatio metalnom šipkom, prenosi Ouest France.

Riječ je o imigrantu kojeg je Dussine pustio živjeti u svojoj kući. Trenutno je u policijskom pritvoru u Cherbourgu, a optužen je za ubojstvo. Policija trenutno ne zna što bi mogao biti motiv Afganistanca da izvrši brutalno ubojstvo protiv čovjeka koji mu je je vlastitu kuću ponudio kao smještaj.

Jean Dussine, star 63 godine, bio je umirovljeni učitelj i bivši direktor škole Gonneville Manche, obalnog djela u Normandiji. Bio je predsjednik Itinérancea od 2016. godine i u svom je domu smjestio više imigranata.

Volonteri iz Itinérancea i članovi Obrazovnog sindikata Sud Manche odali su počast Dussineu rekavši da je „učitelj cijenjen od strane svih“ kojeg će pamtiti kao čovjeka „s potpunom predanošću i potpunom suosjećanjem za ljude kojima je pomagao.

Slične tragedije etnomazohista već su se događale. Jedan od takvih primjera je i prošlogodišnji slučaj u kojem je imigrant ubio studenticu medicine i zagovornicu imigracije koja ga je također smjestila u svoj dom, također u Normandiji.