Afganistanski imigranti prosvjeduju protiv deportacija; ljevičarski medij Afganistan preporučio kao turističko odredište

Objavljeno:

Turističke ljepote Afganistana | © USFG

Stotinjak afganistanskih imigranata uz vjernu podršku ljevičarskih organizacija, sudjelovalo je u Štokholmu na prosvjedu protiv deportacija u matičnu zemlju, sugerirajući kako tamo život nije siguran. Prosvjednici od direktora Ureda za imigracije, Mikaela Ribbenvika, zahtijevaju zaustavljanje svih deportacija.

U pismu upućenom Ribbenviku među ostalim stoji:

Da li je Švedska doista moralna zemlja kada Šveđanima savjetuje da ne idu u Afganistan jer je tamo preopasno, ali je siguran za nas mlade ljude da živimo tamo. To nije čovječno.

[do_widget id=text-40]

Posve paradoksalno, list Aftonbladet, poznat kao jedan od onih režimskih pro-imigrantskih medija, još je u studenom 2016. objavio članak u kojem Afganistan spominju kao prelijepo turističko središte koje svakako vrijedi posjetiti.

Prema navodima u članku, promotori turističkih odredišta poput Airbnb uvelike su reklamirali Afganistan kao idealno mjesto za turističke posjete.

Svima preporučujem da odu tamo, jer je prelijepo i zapanjujuće,“ napisao je BBC-jev reporter John Simpson, čije riječi se navode u spomenutom članku.

Prema Aftonbladetu, sve je više turističkih ponuda vezanih za Afganistan iako Ministarstvo vanjskih poslova odbija dati preporuku za posjete toj zemlji.

Ne treba stoga čuditi kada pročitamo da ove „izbjeglice“ pobjegle iz „ratom opustošene“ zemlje svako malo odlaze na ljetovanja u tu istu zemlju, koja je po svemu sudeći ipak samo turistički raj.

Još manje treba čuditi i napad organizacije Nordisk Ungdom (Nordijska mladež) na ovaj prosvjed, a razlog leži u činjenici da je ogromna većina ovih imigranata ujedno i veliki financijski teret poreznih obveznika.

Prilikom nastale zbrke na istom prosvjedu dio imigranata pokušao je spriječiti novinare i snimatelje u obavljanju posla.

Autor: Tribun

Povezani članci

Posljednje objavljeno