Dvojica afganistanskih imigranata u prosincu 2018. silovala su 17-godišnju djevojku u prostorijama bivše tvornice Rog u Ljubljani. Žrtva je poznavala jednog od silovatelja, a zločin se dogodio u trenucima kad je bila pod utjecajem alkohola i droga.

Jedan od silovatelja već je napustio Sloveniju, dok je drugi po imenu Ibrahim Diouf negirao krivnju, prenosi list Slovenske novice.

Žrtva je poznavala neimenovanog Afganistanca koji je napustio Sloveniju te ga je smatrala dobrim prijateljem. Kobne noći družila se s dotičnim te su zajedno konzumirali alkohol i nepoznatu vrstu droga u prostorijama bivše tvornice Rog u Ljubljani.

U takvom stanju, žrtva je pitala Afganistanca da prespava kod njega, bez nakane za spolnim odnosom. On ju je naknadno odveo kod svog prijatelja Dioufa, a tijekom noći su ju obojica silovala.

Iako je bila pod teškim utjecajem opijata, silovana 17-godišnjakinja tvrdi kako je svega bila svjesna te da se zbog omamljenosti nije mogla oduprijeti napadu. Prema pisanju slovenskih medija, žrtva je nakon napada pomišljala i na samoubojstvo.

Slovensko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv dvojice Afganistanaca. Međutim, utvrđeno je da je jedan od njih već otišao iz Slovenije, dok Ibrahim Diouf negira krivnju.

Prostorije bivše Rogove tvornice, gdje se silovanje odvilo, dane su na korištenje ekstremnim marksističkim i pro-imigracijskim aktivistima. Nepoznato je da li je djevojka bila aktivni član takvih skupina.