Dvojica maloljetnih afričkih imigranata silovala su 19. prosinca maloljetnu djevojku u južnom predgrađu Pariza.

Afrički imigranti, obojica 16-godišnjaci, silovali su maloljetnu djevojku, a videosnimku napada objavili su na Twitteru. Tijekom silovanja neprestano su citirali Kur’an te veličali Allaha, prenosi Il Giornale.

Policija je zahvaljujući videosnimci ubrzo uhitila dvojicu divljaka koji su uhićeni samo par dana kasnije.

Silovanje se odvilo u ulazu stambene zgrade, a tijekom napada dvojica silovatelja uzvikivali su riječi koje se referiraju na islam.

Kunem se Kur’anom iz Meke, viči i vidjet ćeš kakvu ćeš šamarčinu dobiti,“ uzvikivao je jedan od Afrikanaca. Isti silovatelj djevojci je zaprijetio smrću, a verbalne prijetnje potom su prešle u fizičko nasilje.

Po uzoru na uobičajeni „demokratski“ pristup ovakvim problemima, francuske vlasti obrušile su se na Twitter, koji je odbio spriječiti širenje video snimke koja je tek nakon nekoliko sati obrisana s platforme.

Naime, vlasti svih europskih zemalja smeta jasno i javno prikazivanje stvarnog lica onih koji su se prezentirali javnosti kao „sirote žrtve rata, siromaštva i progona“, a čije se „kulturno bogatstvo“ svodi na kriminal, nasilje i zlostavljanje. Lažni imidž važniji je od sigurnosti pojedinaca, a posebice onda kada se ta sigurnost ničim ne može jamčiti.