Kardinal Robert Sarah, kojeg su mnogi proglasili nasljednikom pape Franje kao slijedećeg poglavara Crkve, rekao je u novom intervjuu za francusku publikaciju Valeurs Actuelles da bi se Crkva trebala protiviti migraciji.

Korištenje Božje riječi za promicanje migracije je njena lažna interpretacija. Bog nikada nije želio takve razdore,“ rekao je kardinal Robert Sarah, javlja Daily Mail.

Svi migranti koji stignu u Europu su bez novca, bez posla, bez dostojanstva … To Crkva želi,” upitao je, očigledno zanemarujući dobro znanu činjenicu da se imigracija financira novcem poreznih obveznika.

Crkva ne može surađivati s ovim novim oblikom ropstva koje je postalo masovna migracija,“ dodao je Sarah.

Sarah koji je porijeklom Gvinejac, a nalazi se na čelu Vatikanskog liturgijskog ureda, dodao je kako vjeruje da će „islam napasti svijet“ ako se imigracija ne stavi pod kontrolu.

Papa Benedikt XVI. Imenovao je Saraha kardinalom Gvineje u studenom 2010. godine.

Ako Zapad nastavi ovim kobnim putem, postoji veliki rizik da će, zbog slabog nataliteta, nestati pod invazijom stranaca, baš kao što je Rim izvršio invaziju na barbare,“ dodao je.

Sarah je dodao: „Moja zemlja je pretežno muslimanska. Mislim da znam o kojoj stvarnosti govorim.

Njegovi su ga komentari direktno suprotstavili Papi, koji pored bavljenja „klimatskim promjenama“ još uvijek naglašava potrebu da zapadne zemlje preuzmu više imigranata.

Prošlog tjedna Sarah je održao govor u Maroku, glavnom odredištu za imigrante u sub-saharskoj Africi koji žele doći do Europe preko Španjolske, i često je spominjao imigraciju.

Ako Europa nestane, a time i neprocjenjive vrijednosti starog kontinenta, islam će napasti svijet“, rekao je Sarah. „I potpuno ćemo promijeniti kulturu, antropologiju i moralnu viziju.

Nasuprot Sarahu, papa Franjo u istom posjetu izjavio je: „Pitanje migracija nikada neće biti riješeno podizanjem barijera, poticanjem straha od drugih ili uskraćivanjem pomoći onima koji legitimno teže boljem životu za sebe i svoje obitelji.“