Afrikanac zaražen HIV-om plaćen 25 kuna kako bi tri dana imao spolne odnose s djevojčicama

Untitled-1
Eric Aniva (Izvor: YouTube)

HIV-om zaraženi muškarac u svojim 40-ima, rekao je da zarađuje za život tako što mu plaćaju da ima spolne odnose s djecom.

Eric Aniva, koji nije želio otkriti koliko točno ima godina, živi u okrugu Nsanje u južnom dijelu Malawija, gdje je zaposlen kao – seksualni radnik.

Njegov posao – u tamošnjem svijetu poznat kao „hijena“ – urezan je u svete tradicije njegovog sela.

Naime, u tom kraju mlade djevojke redovito se „čiste“ kroz spolni odnos s „hijenom“, ponekad kao kazna za prijestup poput abortusa.

 

Nsanje u državi Malawi (Izvor: Mirror)

Međutim, za lokalne stanovnike, glavna dužnost „hijene“ je nadzor rituala stjecanja punoljetnosti, gdje se djevojčice podvrgavaju trodnevnom tretmanu spolnog odnosa nakon što prvi put dobiju menstruaciju.

Aniva, govoreći otvoreno za BBC, rekao je: „Većina onih s kojima sam spavao bile su djevojke, školarke.

Neke djevojčice imaju tek 12 ili 13 godina, ali preferiram da budu starije. Sve te djevojke pronalaze zadovoljstvo u tome što sam ja njihova hijena.

One su zapravo ponosne i govore drugim ljudima da je ovaj muškarac pravi muškarac, on zna zadovoljiti ženu.

No, pored ove bizarne tradicije, još je bizarnije to što je najmanje jedan od 10 stanovnika Malawija zaražen HIV-om, a rad „hijena“ dodatan je rizik u širenju zaraze. Štoviše, Aniva je sam zaražen HIV-om, ali pored toga nastavlja s „radom.“

Naime, lokalno pučanstvo plaća mu oko 25 kuna za seksualne rituale.

 

Seoski starješine, koji su odgovorni za organizaciju „čišćenja,“ inzistiraju na tome da su takvi rituali potrebni kako bi se „izbjegla infekcija njihovih roditelja i ostatka zajednice.

Vladini dužnosnici navodno ne odobravaju ovu tradiciju, ali također ne sudjeluju ni na koji način u pokušaju njenog zaustavljanja.

Dr. May Shaba, stalni tajnik Ministarstva spolova i socijalne skrbi, kaže: „Nećemo osuđivati te ljude. Ali ćemo im pružiti informacije da moraju promijeniti svoje rituale.

Jedan od seoskih starješina imenom Chrissie, ipak tvrdi: „Nema ništa lošeg u našoj kulturi. Ako pogledate današnje društvo, možete vidjeti da djevojke nisu odgovorne., stoga moramo djevojke u našem selu tretirati na dobar način, kako ne bi zastranile, da postanu dobre žene tako da je i muž zadovoljan te da se ništa loše ne dogodi njihovim obiteljima.

Izvor: Mirror