Tu je mjeru predložila Katrin Goering-Eckardt, predvodnica stranke u njemačkom parlamentu, koja je dio ogromnog projekta vrijednog 100 milijardi eura za financiranje klimatskih inicijativa, prenosi The Telegraph.

Već nekoliko godina paranoidni apokaliptični vidovnjaci „klimatskih promjena“ usmjerili su svoju pozornost na stoku, jer je niz izvješća pokazao da su „emisije stoke“ opasnije za okoliš od automobila. Ironično, u tu priču spadaju i proizvodnja odjeće, korištenje interneta, mobitela i sveg onoga o čemu Zeleni ne žele previše slušati.

Ogroman utjecaj odjeće i interneta na „klimatske promjene“. Jesu li histeričari spremni na odricanja?

U članku EcoWatcha iz 2016. objavljeno je da emisije stakleničkih plinova koje proizvodi stoka čine veći postotak ukupnih globalnih emisija od 1,2 milijarde automobila na svijetu.

Dok cjelokupni prometni sektor čini samo oko 14 posto stakleničkih plinova, krave proizvode već odavno poznatih 14.5 do 18 posto ukupne globalne emisije istih plinova, navodi se u članku.

Već 2012. godine izvješće Ujedinjenih naroda tvrdilo je da populacija stoke na Zemlji proizvodi više CO2 nego automobili, zrakoplovi i svi drugi oblici prijevoza zajedno. Štoviše, između podrigivanja, defekacije i nadutosti krave proizvode trećinu svjetskih emisija metana, što se smatra 20 puta štetnijim za okoliš od ugljičnog dioksida.

[do_widget id=text-53]

Radikalni „zelenaši“ zaključili su da je vrijeme za smanjenje globalne populacije krava, što znači dramatično smanjenje potrošnje mesa na Zapadu. Kao rezultat toga, vegani, vegetarijanci i aktivisti za prava životinja pridružili su se agitatorima „klimatskih promjena“ inzistirajući na tome da jedenje mesa više nije ekološki prihvatljiva ljudska aktivnost.

Ipak, nameće se pitanje kako vegani misle smanjiti trenutni broj stoke? Ukoliko se i prekine industrijski uzgoj, znači li to da ćemo stoku ostaviti da umre od gladi ili ćemo ju „nehumano“ masovno poklati?

Dakako, „zelenaši“ ne nikada ne nude nikakva racionalna rješenja za svoje utopijske ideje, jer ono što je bitno jest pribaviti novac za sumanute iracionalne ideje pseudo-stručnjaka i revnih „marksističkih“ kapitalista.