Aktivisti Identitarijanskog Pokreta u Berlinu podigli spomenik palim žrtvama multikulturalizma i terora

Aktivisti njemačkog ogranka Identitarijanskog Pokreta podigli su spomenik žrtvama multikulturalizma i islamskog terora ispred Brandenburških vrata u Berlinu. Spomenik je načinjen od pet betonskih „Merkel-Lego“ barikada prekrivenih imenima gradova koji su bili metama islamskih terorističkih napada u proteklih par godina.

Na spomenik su kasnije postavljene svijeće i cvijeće te fotografije nekih od žrtava. Nešto kasnije na mjesto događaja došla je i policija koja je naredila uklanjanje spomenika te je rastjerala ljude koje su se pridružili aktivistima.

Foto: Identitäre Bewegung – Deutschland

Za nas niti jedna žrtva nije zaboravljena, Mi žrtvama dajemo ime, glas i pričamo njihove priče. Ako političari mogu provoditi samo polovična i neprimjerena sjećanja na svoje njemačke sunarodnjake i europske žrtve, onda će mi biti aktivni i graditi vlastite spomenike. Za spomenik su simbolično odabrane takozvane ‘Merkel-Lego’, koje su ove godine postavljene kao primjer praznih obećanja o sigurnosti, koja su političari dali stanovnicima,“ izjavili su iz Identitarijanskog Pokreta.

„Političari i vlasti koriste sigurnosne placebo metode i nastavljaju odbijati provođenje konkretne politike sigurnih granica i re-migracije. Betonski blokovi na božićnim tržnicama simboliziraju sramotu multikulturalizma. Našom akcijom, mi smo još jednom naglasili cijelu stvar i direktno na Brandenburškim vratima dokumentirali politički neuspjeh na za sve vidljiv način“

Unatoč uklanjanju spomenika, dio građana je i dalje na samim Brandenburškim vratima nastavljao donositi cvijeće i svijeće.

Foto: Identitäre Bewegung – Deutschland