Aktivisti Identitarijanskog pokreta darivali mađarske pogranične čuvare za njihov doprinos u zaustavljanju masovne imigracije

Foto: Breitbart London

Aktivisti Identitarijanskog pokreta iz Austrije i Slovenije, otputovali su u Budimpeštu kako bi se pridružili mađarskim pristašama pokreta u darivanju namirnica pograničnim čuvarima koji rade uzduž mađarsko-srpske granice.

Trojica aktivista iz Austrije i dvojica iz Slovenije pridružili su se još dvojici aktivista koji žive u Budimpešti. Skupina je čuvarima darovala kavu i čokolade te druge simbolične darove u znak solidarnosti i podrške s mađarskim čuvarima.

Foto: Breitbart

Vođa mađarskog ogranka pokreta, Abel Bodi, izjavio je da je ova akcija tek prva u nizu planiranih u kampanji podizanja svijesti o učincima ograde koju su podigle mađarske vlasti, a koja je smanjila priljev imigranata za 99 posto.

Abel je naveo da je skupina trenutno zabrinuta oko granice s Rumunjskom, kroz koju je nedavno krenuo novi val imigranata koji dolaze iz Turske. Identitarijanci žele izvršiti pritisak na vlasti kako bi ih potaknuli na izgradnju slične ograde s Rumunjskom.