Krajem rujna, nekoliko aktivista Nordijskog pokreta otpora (NMR) okupilo se u općini Lund kako bi skupili smeće koje za sobom ostavljaju neodgovorni građani i „novi Šveđani“. Smeće su potom istresli pred vratima domova dvojice „izdajnika“.

Aktivisti NMR-a tijekom skupljanja otpada napunili su nekoliko vreća za smeće. Potom su iste odnijeli do domova novinara po imenu Olle Lönnaeus i vijećnika Philipa Sandberga, koje smatraju izdajnicima.

Smeće su istresli pred ulaznim vratima njihovih domova uz poruku:

Nordijski pokret otpora drži VAS odgovornim za politiku u našoj općini i našoj zemlji. Na ovom smo području očistili smeće i jedino je fer da vi preuzmete odgovornost za to. Vi doprinosite da naša zemlja bude ispunjena smećem, stoga mi vašu zemlju ispunjavamo smećem. Smeće za smeće!

Nordijski pokret otpora

NMR se okomio na novinara Lönnaeusa jer je dotični putem novinskog lista Sydsvenskan, u vlasništvu židovske obitelji Bonnier, pozivao da se jednom od članova organizacije da otkaz pred Božić 2017.

Vijećnik Philip Sandberg, član Liberalne stranke, navodi se kao dugogodišnji aktivni zagovornik zamjene stanovništva i financijer „anti-rasističke“ organizacije Tamam.

Kako navodi NMR, ironija je da Lönnaeus i Sandberg žive u sigurnim i bjelačkim četvrtima dok istovremeno stječu unosan profit promovirajući multikulturalizam za druge te pokušajima podmuklog ušutkivanja protivnika.