Aktivistice pokreta #120dB, usmjerenog protiv imigrantskog nasilja nad ženama, upale su na događaj u sklopu berlinskog filmskog festivala na kojem se raspravljalo o uznemiravanju i zlostavljanju žena u filmskoj i televizijskoj industriji, pri čemu su držale transparent s natpisom „Glas izgubljenih žena“.

Ženske aktivistice ubrzo su naišle na negodovanje i povike „Nacisti“ i „Van s nacistima“ od strane okupljene publike. Jedna od aktivistica #120dB-a, u ruci je držala fotografiju 11-godišnje Ebbe Åkerlund koja je poginula u terorističkom napadu u Štokholmu.

http://www4.pictures.gi.zimbio.com/Berlinale+La+Vie+en+Rose+Premiere+Opening+AYvGZkgNpTcx.jpg
Jasmin Tabatabai | Izvor: 4pictures

Glumica Jasmin Tabatabai, koja je sjedila na pozornici tijekom skupa, aktivistice #120dB-a nazvala je „Nacistima“, izjavivši: „Vjerojatno su ih neo-nacisti naveli da prekinu program […] ne znam kakvog smisla ima stvarno raspravljati s takvim ljudima.

Jedna od aktivistica #120dB-a iz Dresdena koja se predstavila kao Freya, svojedobno je izjavila:

Pokret #120dB je ovdje da privuče pažnju na uvezeno seksualno nasilje prema europskim ženama koje uglavnom čine muslimanski imigranti. Nismo nikad i nikad nećemo negirati da postoje drugi oblici nasilja prema ženama.

Freya je ovaj skup nazvala „licemjernim“ tvrdnjom:

Možete uništiti bilo čiju reputaciju izjavom da vas je on ‘silovao svojim očima’ ili vam je uputio kompliment na neprikladan način, ali čim spomenete da postoji značajno povećanje seksualnog nasilja nečuvene brutalnosti protiv žena, a koje je u korelaciji s nekontroliranom imigracijom iz muslimanskih zemalja, odmah vas ušutkaju mediji i ljevičarski aktivisti prozivanjem da ste ‘nacisti’ i ‘fašisti’ samo zato što iznosite činjenicu i govorite istinu.

Postoji ogroman strah oko prozivanja imigranata za zločine koje su počinili, iz bojazni da vas nazovu rasistom. To vodi u stanje gdje se žene, koje su bile žrtvama seksualnog zločina, neće usuditi više podići svoj glas kako bi se obranile. Mi se želimo boriti protiv tog ludila i ovo je način da budemo glasne.

Pokret #120dB osnovan je proteklog mjeseca, a naziv je dobio prema jačini zvuka kojeg proizvode džepni alarmi za slučaj silovanja koji su postali uobičajeni rekvizit u Njemačkoj i ostalim zemljama Europe.