Alaa Albakr, brat nesuđenog terorista, poručio da dolazi u Njemačku po osvetu

alaa-al-bakr
Alaa Albakr, brat preminulog Jabera

Brat preminulog nesuđenog terorista Jabera Albakra, javno je poručio sirijskim izbjeglicama koje su predale njegovog brata policiji da će im se osvetiti.

U video razgovoru za DW, na upit novinara kako gleda na to da su ga drugi Sirijci predali policiji, Alaa Albakr je rekao: „Moja reakcija, kao Arapa, jest osveta.“

Upitan da pojasni što misli pod tim, Alaa Albakr je odgovorio: „Znaš što to znači. Nemam ništa više za reći o tome. Doći ću kao izbjeglica.

Dvadesetdvogodišnjeg Jabera svezali su i predali policiji u Leipzigu trojica sirijskih izbjeglica. Navodno su pozvali Jabera u svoj stan, no nedugo nakon toga su shvatili da njega traži policija.

Alaa je uvjeren da je njegov brat nevin, te da su ga pokušali radikalizirati određeni imami u berlinskim džamijama.

Odgojio sam ga, znam kakav je. On nije terorist.

U Njemačkoj su ga pokušali radikalizirati, to je kratko trajalo i nisu uspjeli. Da su uspjeli, on bi došao natrag u Siriju i nikad se ne bi tamo vratio.

Siguran sam da Jaber nije bio terorist i da nije bio pripadnik ISIL-a.

Njemačka policija ga je ubila. Želim tužiti njemačku policiju.

Alaa Albakr je tridesetogodišnjak, oženjen, živi sa roditeljima i sedmero braće i sestara u Rif Dimashq pored Damaska u Siriji. Albakr kaže da je njegova obitelj ponosna na Jabera, te da ga smatraju mučenikom.

Izvor: DW