Albanskom monstrumu koji je više stotina puta silovao pokćerku umanjena kazna i dopušten ostanak u Švedskoj

Albanac Bekim Dzelili osuđen je na 13 godina zatvora i deportaciju zbog toga što je više stotina puta silovao djevojčicu od njene 10. godine. Međutim, žalbeni sud smanjio mu je kaznu te će mu dopustiti ostanak u Švedskoj, javlja Front Nieuws.

Okružni sud odredio je Dzeliliju 13 godina zatvora u svibnju nakon što je silovao djevojčicu više stotina puta, pri čemu je zlostavljanje počelo kad je imala 9 godina. Najmanje jednom je i premlatio djevojčicu, jer se previše opirala silovanju.

Jednom prilikom, djevojčica je uspjela snimiti zvučni zapis silovanja na svom mobitelu. Tek nakon što je navršila 11 godina, djevojčica je odlučila reći majci što joj je Dzelili napravio. Ranije je smatrala da joj nitko neće vjerovati.

Djevojčica je procijenila da ju je Dzelili silovao između 500 i 600 puta, dok je sud utvrdio da je moguće dokazati najmanje 100 takvih slučajeva.

Zlostavljanje se odvijalo oko tri godine, a u tom razdoblju Dzelili je djevojčici prijetio da će ubiti njenu obitelj i prijatelje ako nekome kaže za to.

Dzelili je negirao većinu zločina, ali je priznao da je masturbirao pred svojom pokćerkom najmanje dva puta. On vjeruje kako se ona složila s time.

On se žalio na presudu. Unatoč tome što je jasno i dokazano djevojčicu silovao više stotina puta, kazna mu je smanjena na 12 godina te je ukinuta presuda o deportaciji.

Dzelili u Švedskoj živi već 20 godina. Iako je porijeklom Albanac, ima i državljanstvo Srbije, a žalbeni sud to je smatrao odlučujućom okolnosti.

Ironično, Dzelili je 2013. godine također završio u zatvoru na samo dvije i pol godine zbog teškog fizičkog napada na dvoje vlastite djece. Tom prilikom kazna mu je također smanjena na dvije godine.