Alcosynth – alkohol bez mamurluka

Otkrivena je nova vrsta sintetičkog alkohola koji će navodno omogućiti ljudima da umjereno piju alkoholna pića bez da ujutro osjete mamurluk, glavobolju i mučninu.

Ova nova vrsta pića, nazvana „alcosynth“, dizajnirana je da oponaša pozitivne efekte alkohola bez popratnog negativnog učinka, tvrdi profesor i tvorac alcosyntha David Nutt. On kaže da je sa svojim suradnicima patentirao oko 90 vrsta sintetičkih alkohola, od kojih se dvije vrste trenutno nalaze pod rigoroznim testovima prije nego li bi se mogli koristiti u širokoj upotrebi.

Dodaje kako se nada da bi do 2050. godine alcosynth mogao u potpunosti zamijeniti običan alkohol. Primjena alcosyntha primarno je najpogodnija za koktel pića.

Alcosynth će se nalaziti na policama pored scotcha i gina, s alcosynthom će vam smiješati koktel koji neće imati negativan utjecaj na vašu jetru i mozak.“

Istražujući supstance koje imaju alkoholu sličan utjecaj na mozak, Nutt i njegov tim uspjeli su otkriti supstancu koja je netoksična i imitira „pozitivne“ efekte alkohola.

Zna se puno toga o utjecaju alkohola na mozak, posebno se puno toga doznalo u posljednjih trideset godina. Stoga znamo gdje se u mozgu manifestiraju pozitivni utjecaji alkohola, te smo ih bili u stanju oponašati. Ako ne diramo ‘loša područja’, nemamo negativnih utjecaja.

Zagovornici alcosyntha tvrde da bi njegova primjena revolucionizirala javno zdravlje mičući teret alkoholizma sa zdravstvene srbi.

Prema statistikama, alkoholizam je treći najveći faktor rizika glede zdravlja u razvijenim zemljama, odmah iza pušenja i pretilosti.

Ljudi žele zdravija pića“, kaže profesor Nutt, „pića koja alkoholna industrija poznaje će do 2050. godine postati povijest.