Poznato učilište Algebra u svoju ponudu uvrstilo je i besplatno informatičko obrazovanje za web dizajnere, sistemske operatere i programere, namijenjeno osobama koje nemaju višu ili visoku školu, a starosti su između 15 i 34 godine.

U program se mogu upisati i stariji od 34 godine, ukoliko su nezaposleni duže od 12 mjeseci te ako imaju završeno niže srednjoškolsko obrazovanje, prenosi Poslovni dnevnik.

Program nudi besplatnu online edukaciju za web dizajnera, sistemskog i mrežnog operatera te za računalne programere internet aplickacija u C# i ASP.NET-u.

Također se nude i i dva programa ECDL specijalista i računalnog operatera, ali isključivo u učionicama učilišta u Vukovaru, Rijeci i Sisku.

Zanimljivost je da posljednje navedene tečajeve mogu pohađati i stanovnici drugih mjesta, pri čemu se nudi nadoknada putnih troškova javnim prijevozom do mjesta održavanja edukacije.

Program kreće u veljači, a financira ga se s 1.33 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšavanja konkurentnosti na tržištu rada.

Planirani broj mjesta je trenutno nešto veći od 150 ljudi.