Koalicija zastupnika u Kongresu razmatra niz inicijativa koje bi prisilile Trumpovu administraciju da traži od Poljske rješavanje potraživanja navodnih žrtava holokausta, prije nego što Sjedinjene Države pristanu izgraditi vojnu bazu u zemlji, poznatu pod nazivom Fort Trump.

Trumpova administracija i poljski dužnosnici već neko vrijeme razgovaraju o uspostavi nove trajne vojne baze SAD-a u zemlji koja bi trebala glumiti otpor izmišljenim prijetnjama Rusije, pa čak i iranskog režima (!) koji je navodno planirao terorističke napade u regiji.

Brojni članovi Kongresa i vodeći židovski dužnosnici iza kulisa lobiraju za Trumpovu administraciju i državnog tajnika Mikea Pompea da pojačaju pritisak, prenosi Free Beacon.

Poljska ostaje jedina zemlja u Europskoj uniji koja nije donijela zakone kojima se nalaže povrat imovine i odšteta navodnim žrtvama holokausta i njihovim potomcima koje su imale imovinu u toj zemlji za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Poljska nije pristala na te zahtjeve, tvrdeći da su Poljaci jednako žrtva kao i Židovi.

Dok su u tijeku pregovori oko Fort Trumpa, zakonodavci vide priliku da iskoriste američku moć da prisile Poljsku da se konačno poklekne pred zahtjevima „holokaust industrije“. Pompeo je već nekoliko puta pokrenuo tu temu u razgovorima s poljskim dužnosnicima, dobivši pohvale od židovskih skupina. Izvori u State Departmentu kažu da su pregovori i dalje u tijeku.

Riječi jednog od predstavnika Židova, koji je želio ostati anoniman, jasno ukazuju na to kakvim se taktikama i lažnim moralnim ucjenama služi „odabrani narod“ da bi iskamčio nove milijarde:

Poljska prijeti svojim nacionalnim interesima stavljajući svoj najznačajniji diplomatski odnos u opasnost – Sjedinjene Države su Amerika. Ako nas neće slušati kao Židove, morat će nas slušati, kao Amerikance.