Američka policija objavila kako želi da se Trump preda i pritvori

Bivši američki predsjednik Donald Trump i 18 suoptuženika u njegovom slučaju posljednjem sudskom slučaju trebali bi biti pritvoreni u okružnom zatvoru u Georgiji, što je odstupanje od sudske obrade viđeno u njegova tri druga kaznena predmeta.

Ured šerifa okruga Fulton objavio je odluku u utorak, rekavši da se Trump i ostali optuženici mogu pojaviti u lokalnom zatvoru i predati se “bilo kada”, iako je napomenuto da je plan još uvijek podložan promjenama zbog “prirode bez presedana” ovog slučaja.

“U ovom trenutku, na temelju uputa dobivenih od ureda okružnog tužitelja i predsjedavajućeg suca, očekuje se da će svih 19 optuženika navedenih u optužnici biti privedeno u zatvor Rice Street”, rekao je šerifov ured u izjavi, ističući da objekt je “otvoren 24/7.”

Taj bi se postupak razlikovao od drugih Trumpovih kaznenih parnica koje su u tijeku, u kojima je procesuiran unutar sudova. Tijekom pritvora, optuženici se obično fotografiraju i uzimaju im otiske prstiju, a dok Trump nije morao dati fotografije za svoje druge tužbe, šerif okruga Fulton Pat Labat rekao je da planira fotografirati bivšeg predsjednika za slučaj navodnog reketarenja.

“Nije bitan vaš status. Imamo spremno fotografiranje za vas”, rekao je Labat novinarima uoči najnovije optužnice. “Osim ako mi netko ne kaže drugačije, mi slijedimo svoju uobičajenu praksu.”