Američka škola kinematografskih umjetnosti odlučila je ukloniti izložbu posvećenu John Wayneu nakon što je dio studenata prosvjedovao i tražio uklanjanje zbog izjava koje je John Wayne dao 1971. godine za Playboy na temu rase i homoseksualnosti.

Evan Hughes, pomoćnik dekana za raznolikosti i uključivost, najavio je odluku o oklanjanju izložbe navodeći kao razlog promicanje „antirasističkih kulturnih vrijednosti“.

Oglas:

         

 

Konverzacija o sistematskom rasizmu u našim kulturnim institucijama uz nedavni globalni društveni ustanak Black Lives Matter pokreta traži od nas da razmotrimo koju ulogu naša škola može odigrati u promicanju antirasističkih kulturnih vrijednosti. Stoga smo odlučili da će izložba o John Wayneu biti uklonjena.

Nakon zahtjeva za uklanjanjem sporne izložbe, škola je u prosincu prošle godine objavila da neće uklanjati izložbu, no s obzirom na nedavne događaje u Americi, vodstvo škole se očito predomislilo.

John Wayne pohađao je tu školu krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća. Povod uklanjanju su stavovi koje je Wayne iznio 1971. godine, gdje je negativno govorio o crncima, indijancima i LGBT zajednici.