Nakon što su „prosvjedi“ povodom smrti Georgea Floyda očekivano otišli u smjeru običnog nasilja, divljaštva, kaosa, pljačke i paleža, pri čemu je stradavala i imovina velikih korporacija, upravo su ti divovi promptno obećali velike novce rasističkom pokretu Black Lives Matter.

Kako bi nastavili cmizdriti o tome kako su navodno potlačene žrtve „institucionalnog rasizma“, crnački rasisti dobili su obećanje od mega korporacija da će im biti donirano 1.678 milijardi dolara.

Oglas:

     

 

Kako prenosi portal Black Enterprise, američke korporacije dosad su obećale donirati 1.678 milijardi dolara, pri čemu je naveden i popis koliko je koja od korporacija odlučila donirati.

Tvrtke su dale izvanredna obećanja za podršku prilikom velikih operativnih i financijskih izazova. Mnogi su pojačali podršku crnačkim radnicima i zajednicama. Ove novčane obveze dizajnirane su tako da omoguće i podrže ‘akcije za rasnu pravdu – kako bi se osnažila, podržala i ubrzala trenutna rješenja, kao i radilo na dugoročnoj sustavnoj transformaciji.’

Popis donatora BLM-u | Izvor: Black Enterprise

Međutim, pripadnici BLM-a nisu zadovoljni te smatraju kako je uključeno premalo korporacija te da je količina novca i dalje – premala.

Ono što iznenađuje je malobrojnost korporacija i škrtost donacija. To u izvjesnom smislu pokazuje istinu o tome kakvo poštovanje ima korporativna Amerika prema crncima i, zapravo, zašto su uopće potrebni marševi i demonstracije. Korporacije na popisu iz naše baze reakcija na BLM zaradile su preko 400 milijardi USD u 2019. Iako razumijemo da razina nesigurnosti u ekonomiji nalaže očuvanje novčanih resursa, ove su institucije glavni korisnici FED-ovog kreditnog sustava, proširenja od 6,7 bilijuna dolara u bilanci Federalnih rezervi posebno namijenjenoj za pomoć tim korporacijama.

Istovremeno, zbog situacije oko koronavirusa, u Americi je preko 40 milijuna ljudi tijekom protekla tri mjeseca prijavilo da su ostali bez posla. Prognoze oko oporavka od takvog šoka su još mnogo crnje.

Unatoč takvoj situaciji, oni koji za sve svoje probleme krive isključivo bijelce, bez ikakva srama traže i očigledno dobivaju novac na račun lažirane viktimizacije i izvitoperenih činjenica, ne radeći i ne proizvodeći apsolutno ništa osim kaosa, mržnje i destrukcije.

Film pod nazivom „Idiocracy“ jasno opisuje „logiku“ takvog svijeta u kojem živimo, pa se ne treba čuditi apsolutnom imbecilizmu društva. Ono je posljedica dugoročne propagande i debilizacije društva.

U oko jedino bode činjenica da se vojska tobožnjih „anti-globalista“ i dalje bori isključivo za interese mega korporacija. Pritom će mnogi od njih već naučeno cviliti o „rasizmu“, jer ipak je to najveći problem današnjice.