Prema riječima novog državnog tajnika SAD-a Antonya Blinkena, Iran je navodno nekoliko tjedana od izrade dovoljno materijala za izradu atomske bombe.

Blinken je to izjavio u razgovoru za NBC News, te je dodao da su SAD spremne vratiti se postojećem nuklearnog sporazumu s Iranom, ako to i druga strana želi, pritom inzistirajući da implementaciji šireg spektra obveza od strane Irana, pritom vjerojatno aludirajući na zahtjev Izraela da se u odredbe sporazuma uključi i iranski raketni program, što je Iran u nekoliko navrata odbio.

Blinken se također osvrnuo na pristup nove američke administracije vanjskoj politici, izrazio da SAD zahtjevaju od Rusije puštanje na slobodu pritvorenog lidera opozicije Navalnog, kritizirao Kinu i njezin odnos prema nastojanjima Svjetske zdravstvene organizacije da ispita porijeklo pandemije korona virusa, te izrazio namjeru da SAD otvore svoja vrata žiteljima Hong Konga koji su žrtve represije kineskih vlasti. Blinken je dodao i da SAD pripremaju nove sankcije Sjevernoj Koreji.