Američko sveučilište opskrbljuje muške zahode sa tamponima jer „oba spola imaju menstruaciju“

feminine-products-ap-640x480

Ako je suditi prema Sveučilištu Brown u SAD-u, tamponi su jednako muška kao i ženska potrepština. Naime, sveučilište je najavilo da će snabdjevati muške zahode, kao i ženske, sa tamponima.

Inicijativu je pokrenuo predsjednik studentskog vijeća Viet Nguyen, navodno s ciljem edukacije studenata, jer prema njegovim tvrdnjama „muškarci imaju menstruaciju isto kao i žene“.

Bilo je dosta rasprave oko toga zašto su tamponi potrebni. Odlučili smo preuzeti stvar u svoje ruke.“

Tvrdi da će inicijativa pomoći „siromašnim studentima koji nemaju dovoljno niti za hranu, a kamoli tampone“, te da će to „unijeti dozu trans-uključivosti“, te da su transeksualci „važan dio populacije“.

Možda bi netko trebao reći mladom Vietu da transeksualci nemaju menstruaciju, pa čak niti nakon možebitne operacije.

Tampone će financirati sveučilište Brown kroz svoj fond za siromašne studente.

Nguyena i ostale volontere posebno je pohvalio voditelj informativnog odjela na sveučilištu, Brian Clark.

Očekujemo da će sveučilište nastaviti pratiti odvijanje ove inicijative i sakupljati podatke o korištenju ovih proizvoda, te pratiti efektivnost naših programa.“

Eto, doznali smo nešto novo, muškarci također imaju menstruaciju. I onda neki kažu da je naše školstvo u „banani“… Tko zna, možda budući ministar u kurikulum ubaci i ovu hvale vrijednu spoznaju o znanstvenom otkriću sa sveučilišta Brown – „muškarci imaju menstruaciju“.

Izvor: Breitbart, Tribun