Amerikanci najavljuju put na Mars

The budget blueprint for President Donald Trump's first budget and released by the Office of Management and Budget is photographed in Washington, Wednesday, March 15, 2017. (AP Photo/Jon Elswick)
Foto: AP/Jon Elswick

Američki predsjednik potpisao je odredbu u financiranju NASA-inog programa sa ciljem slanja ljudske posade na Mars u sljedećih 20 godina.

Zakonska odredba je također usmjerena prema „širenju ljudske prisutnosti, uključujući potencijalno naseljavanje na drugim svemirskim tijelima i poticanju svemirskog gospodarstva u dvadesetprvom stoljeću“.

Ovo je prva takva odredba o financiranju NASA-inih programa u posljednjih sedam godina, a vrijednost joj je 19,1 milijardi dolara.

Potpisujući odredbu, Trump je izjavio da je američki svemirski program bio „blagoslov za Američki narod i za cijeli svijet“.

Unazad pola stoljeća naši hrabri astronauti postavili su zastavu na mjesec. Sada je ova zemlja ponovno spremna biti prva u svemiru. Danas poduzimamo osnovne korake prema novoj budućnosti svemirskih istraživanja.

Izvor: Breitbart