Angelina Jolie zabrinuta zbog rastućeg nacionalizma na zapadu

Angelina Jolie izrazila je „duboku zabrinutost“ zbog rasta nacionalizma u zapadnom svijetu, istovremeno braneći „vrijednosti“ i objašnjavajući „nužnost internacionalizma“ i politike Ujedinjenih Naroda.

Svjedoci smo rastućeg nacionalizma, koji se krije pod krinkom domoljublja, i povratak politika koje potiču strah i mržnju prema drugima.

Glumica je kritizirala i neke zapadne političke vođe „koji pričaju o našim velikim dostignućima kao o najvećim opasnostima, bilo da se radi o integraciji izbjeglica u naše društva, ili o institucijama i sporazumima na kojima temeljimo naše zakone i ljudska prava“.

Opisujući sebe kao „ponosnu Amerikanku“ i internacionalistkinju, Jolie je pozvala na reformu Ujedinjenih Naroda „kako ne bismo budućim generacija prepustili mračniji svijet“.

Izazov je povratiti smisao za ravnotežu i nadu u našim zemljama, istovremeno ne žrtvujući sve što smo naučili o vrijednosti i potrebitosti internacionalizma. Jer svijet u kojem okrećemo leđa našoj globalnoj odgovornosti biti će svijet koji stvara veću nesigurnost, nasilje i opasnost za nas i našu djecu.

Izvor: Breitbart