Anketa – Samo četvrtina Francuza podupire Macrona

Povjerenje Francuza u vodstvo predsjednika Emmanuela Macrona palo je na najnižu razinu od prosvjeda Žutih prsluka 2018., dok konzervativci Marine Le Pen i krajnji ljevičari rastu, usred nacionalne krize koja okružuje vladino nastojanje da progura mirovinske reforme.

Prema anketi Kantar Public-Epoka koju je proveo list Le Figaro, povjerenje predsjedniku Macronu među građanima palo je na samo 26 posto, manje za četiri boda u samo posljednja dva mjeseca. To predstavlja najnižu ocjenu za globalističkog vođu otkako je reizabran prošle godine i najnižu od prosvjeda Žutih prsluka 2018.

Istraživanje je pokazalo da se broj građana koji ne vjeruju Macronu povećao s 57 na 70 posto. Možda najstrašnije od svega je to što je u proteklom mjesecu zabilježen porast od devet posto onih koji kažu da mu “uopće ne vjeruju” kao predsjedniku, što predstavlja 50 posto anketiranih.

Ovo je opet bila najveća zabilježena brojka od prosvjeda Žutih prsluka u travnju 2018. – kao odgovor na Macronove pokušaje da nametne velike poreze na ugljik – kada je 57 posto smatralo isto. Međutim, Macron je još daleko od dostizanja vrhunca nepovjerenja viđenog protiv bivšeg predsjednika Françoisa Hollandea 2015. kada je 60 posto zemlje potpuno odbacilo njegovo vodstvo.