Ankete: Donald Trump u prednosti za 2 % ispred Hillary Clinton kod nestranačkih birača

Trump-points-AP-Hillary_Clinton-waves-Reuters-640x480

U jeku izbornih kongresa obiju velikih američkih stranaka, kako Republikanske tako i Demokratske, na kojima bi trebali službeno biti izabrani i proglašeni njihovi kandidati za predstojeće predsjedničke izbore, ankete pokazuju zanimljive odnose popularnosti vjerojatnih predsjedničkih kandidata.

Donald Trump je usprkos velikom pritisku postojećeg establišmenta unutar stranke i ogromnoj količini novca koja je utrošena protiv njega tijekom unutarstranačkih izbora, uspio potući ostale kandidate i zagarantirati nominaciju za kandidata Republikanske stranke.

Hillary Clinton je s druge strane također zagarantirala nominaciju u ime Demokrata, iako je njezin put bio daleko lakši, jer je nju podupirao, te ju i dalje podupire politički establišment i interesne skupine iza kojih stoji krupni kapital.

Kongresi i objave nominacija trebale bi biti gotove do kraja ovog tjedna.

Budući republikanski kandidat Donald Trump vodi pred svojom budućom suparnicom u izbornoj utrci, Hillary Clinton, za punih 11 postotnih bodova kod nestranačkih birača. Za njega bi glasalo 38% a za Clinton 27% neovisnih birača. Unatoč tome, i dalje se nalazi 2 boda iza Clinton kada se gledaju ukupni glasovi. Trenutni omjer je 41% za Clinton i 39% za Trumpa. Jedna petina glasača je i dalje neopredjeljena.

Clinton je povećala svoju prednost u posljednjih par tjedana, prije je omjer bio njenih 42% naprema Trumpovih 41%.

29% ispitanika kažu kako su teme vezane uz sigurnost njima najbitnije, što je povećanje za tri postotna boda u odnosu na prošli tjedan. Anketa je ispitala 2.002 glasača te su moguće pogreške za plus minus 2 posto.

Izvor: Breitbart, Tribun