Anti-bjelački „antirasizam“: Prioritet u financiranju liječenja trebaju imati tamnoputi, dok su siromašni bijelci „privilegirani“

„Antirasizam“ je samo zamjenica za Bijeli genocid.

Bostonska sveučilišna bolnica kaže da će nuditi „povlaštenu njegu na temelju rase“ i „isključivo rasne intervencije“ u pokušaju sudjelovanja u „antirasističkom medicinskom programu“ koji se temelji na kritičnoj teoriji rase.

Članak iz lista Boston Review pod naslovom „Antirasistička agenda za medicinu“ iznosi plan Brighama and Women’s Hospital (BWH) u Bostonu koji provodi „reparacijski okvir“ za raspodjelu medicinskih sredstava kako bi se „sveobuhvatno suočilo sa strukturnim rasizmom“.

„Zajedno s koalicijom kolega praktičara i čelnika bolnice, razvili smo ono za što se nadamo da će biti ponovljivi pilot-program za izravni ispravak mnogih rasnih nejednakosti u zdravstvenoj zaštiti“, napisali su u članku instruktori Harvardske medicinske škole Bram Wispelwey i Michelle Morse.

Autori objašnjavaju da „rasna nepravda“ u bolnicama negativno utječe na pacijente i predlažu rješenja poput „novčanih transfera i sniženja iznosa ili besplatne skrbi” samo za manjine.

„Nuđenje preferencijalne skrbi na temelju rase ili etničke pripadnosti može izmamiti pravne izazove iz našeg sustava daltonističkog zakona … Potičemo druge institucije da postupaju pouzdano u ime pravičnosti i rasne pravde, uz potporu koju pružaju nedavne izvršne naredbe Bijele kuće“, objašnjavaju autori pozivajući se na nedavne izvršne naredbe koje je potpisao predsjednik Joe Biden.

Takozvana „kritična rasna teorija“ je lažno, propagandno i zavjeraško uvjerenje da su Sjedinjene Države u osnovi rasistička zemlja, a osnivački dokumenti poput Deklaracije neovisnosti i Ustava u svojoj su osnovi rasistički i da osoba može biti nasljedni rasist već na temelju boje kože. Ista teorija se naveliko službeno propagira i prožela je javne škole i korporacije tijekom posljednjih nekoliko godina što je rezultiralo izvršnom naredbom za ukidanje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Iz BWH-a su izjavili za Washington Examiner da je članak „mišljenje dvoje liječnika, a ne službeni stav bolnice“.

„Brigham je predan ispitivanju i uklanjanju mnogih utjecaja koje rasizam ima na zdravlje i dobrobit naših pacijenata“, dodaje se u priopćenju. „Kao dio kampanje našeg sustava Ujedinjeni protiv rasizma, podržavamo napore usmjerene na poboljšanje pristupa i iskustva naših pacijenata, usredotočujući se na zdravlje i zagovaranje zajednice i povećavajući raznolikost vodstva.“

U izjavi se dodaje: „Kao dio ove obveze, istraživači su predložili pilot-program za pacijente sa srčanim zatajenjem koji ima za cilj rješavanje rasne nepravde utvrđene u nedavnom istraživanju, koje je otkrilo da su ta rasa, kao i drugi faktori, utjecali na onoga tko je primljen u kardiološku službu u bolnici. Aspekti ovog pilot-programa opisani su u članku koji ste citirali. Ovaj program nudi presudan korak prema prepoznavanju mogućnosti za poboljšanje pristupa pacijentima kojima je u prošlosti uskraćen jednak pristup.“