Jonathan Lopez, političar iz američke države Oregon, prijavio je policiji da je primio „rasističko“ i „homofobno“ pismo. Policijska istraga ipak je pokazala da je riječ o prijevari, jer si je Lopez pismoposlao sam.

Lopez je navodno primio pismo krajem lipnja u kojem je pisalo da nije dobrodošao u okrug Umatilla te da su ljudi poput njega ubijani u tom području, javlja Daily Mail.

Policijska istraga ipak je otkrila da je pismo napisao sam Lopez te da je na prijevaru podnio prijavu za navodni „zločin iz mržnje“.

Istraga je završena, a Lopez bi mogao biti optužen za podnošenje lažne prijave policiji.

Lopez, koji je latinoamerikanac, tvrdi da nije htio podnijeti prijavu policiji, već se samo okoristiti pismom kao primjerom, ali da je situacija izmakla kontroli.

On je navodno „rasističko“ pismo objavio i na Facebook-u, želeći se očito prikazati kao još jedna od navodnih „žrtava“ tobožnjeg „rasizma“ i to u razdoblju naveliko povišenih rasnih tenzija i sveopćeg širenja anti-bjelačke mržnje.

U konačnici, još jedan prevarant i oportunist uhvaćen je u laži, budući da je otvoreno priznao kako je pismo obična prijevara.