Antifa i pro-imigracijski aktivisti u Austriji pokušali spriječiti deportaciju silovatelja i kriminalaca iz Afganistana

Ljubitelji divljaštva, nasilja i genocidne marksističke ideologije naprosto vole nasilnike, silovatelje i kriminalce.

Aktivisti pro-imigrantskih organizacija u Beču pokušali su spriječiti deportaciju nekoliko imigranata u Afganistan, uključujući one koji su ranije ovog tjedna osuđeni za silovanje i druge teške zločine.

Prema austrijskom portalu Heute, do 50 ljudi, uključujući članove ekstremne marksističke skupine „Autonomen Antifa Wien“, blokiralo je ulicu i tražilo pravo boravka za one koji su deportirani. Sve je rezultiralo zastojem u prometu prema centru grada, pri čemu je morala intervenirati policija kako bi oslobodila prometnice.

Kako je izvijestio novinski portal Heute, među imigrantima je nekoliko muškaraca koji su u prošlosti počinili teška kaznena djela. Od 37 ljudi koji su deportirani, 11 je već osuđeno za jedan ili više zločina.

 

Primjerice, trojica Afganistanaca proglašena su krivima za pokušaj i počinjenje silovanja. Bilo je tu i kaznenih djela poput prisile, nanošenja tjelesnih ozljeda, opasnih prijetnji, lišenja slobode, pljačke, krađe, oštećenja imovine, otpora državnoj vlasti i kršenja austrijskog Zakona o narkoticima.

Međutim, prosvjedi Antife bili su neuspješni. Odbijeni azilanti deportirani su u Afganistan uz pomoć organizacije EU za zaštitu granica Frontex.

Bečki prosvjedi prisjećaju se slučaja mladog Afganistanca koji je ilegalno ušao u zemlju i trebao je biti deportiran iz 2017. Tada je i veća skupina, uključujući pristaše ekstremnog marksističkog pokreta Antifa, pokušala spriječiti njegovu deportaciju. Tijekom njihovog uhićenja, Afganistanac je prijetio da će se za mjesec dana vratiti u Njemačku i ubiti Nijemce.

I u slučaju Beča, jedan od imigranata prijetio je smrću nekoliko ljudi. Najavio je da će ubiti vlasti i sve suce koji su bili uključeni u odbijanje njegovog zahtjeva za azil.

U siječnju je deportacija triju obitelji u Gruziju i Armeniju izazvala spor u austrijskoj vladajućoj koaliciji koju su činile Austrijska narodna stranka i Zeleni. Iako je potonji osudio mjeru, ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer iz Narodne stranke branio je deportaciju.