Organizacija „Köln Gegen Recths/Antifaschistisches Aktionsbündnis“ najavila je kako će na novogodišnju noć motriti policijske službenike kako bi „spriječili rasno profiliranje“ potencijalnih napadača.

Prema tvrdnjama skupine „rasno profiliranje je ilegalno“, pa će oni prvenstveno motriti ophođenje policije prema strancima. U svojoj objavi također tvrde kako su masovni napadi na žene 2015. bili tek „napadi muškaraca“, dok je činjenica da su praktički svi napadači bili imigranti izostavljena.

Antifa također tvrdi kako su snage reda nepotrebne kako bi se zaštitile žene od napada. Naime, u tu svrhu oni navode kako je za to potrebna „sigurnost dugotrajnog zdravog života, sigurni prihodi, siguran posao, sigurnost od onečišćenja i uništenja okoliša, sigurnost prava naših građa, sigurnost da policija i obavještajne službe igraju prema pravilima, i zadnje, ali ne i manje važno, sigurnost da se bude zaštićen od rasne i spolne diskriminacije.

Razlog ovog „pothvata“ je taj što je tijekom prošlogodišnje proslave njemačka policija aktivno i masovno izdvajala pojedince i skupine iz mase na osnovu njihove boje kože, nazivajući ih „Nafris“ – policijskim akronimom koji označava mlade kriminalne afričke imigrante. Posljedica takvih mjera bila je drastično smanjenje seksualnih napada na žene.

Antifa je najavila snimanje policije, ali nigdje nisu spomenuli sigurnost žena, o kojima inače navodno jako mnogo brinu.

Kritike na Facebook-u na račun ove objave uglavnom su obrisane, a tek nekoliko njih je ostavljeno. Jedan korisnik tako je jednostavno i logično upitao „Zašto radije ne motrite žene? Onda bi policajci mogli ostati doma i slaviti sa svojim obiteljima.

Dakako, po začuđujuće iracionalnim mjerilima Antifa-e, taj čin bi spadao vjerojatno u „spolno profiliranje“.