Francuski konzervativni predsjednički kandidat Eric Zemmour održao je svoj prvi predizborni skup tijekom vikenda, ali događaj je poremećen kad ga je napala jedna osoba iz publike, dok je 39 antifašističkih ekstremista uhićeno, te su navodno bili naoružani molotovljevim koktelima i kiselinom.

Konzervativnog pisca i televizijskog komentatora, a sadašnjeg predsjedničkog kandidata napao je jedan od gledatelja nedugo prije njegovog govora u Villepinteu u nedjelju koji je pokušao Zemmoura uhvatiti za vrat prije nego što ga je osiguranje uspjelo svladati.

Napadač koji je priveden zbog nasilja s predumišljajem identificiran je u francuskom tisku kao 27-godišnji Valentin Abdelmajid B. – njegovo ime je redigirano u skladu s uobičajenim francuskim pravilima o privatnosti.

Dvadesetsedmogodišnjak nije bio jedini uhićen na skupu u nedjelju. Najmanje 39 ekstremista ekstremne ljevice Antifa privedeno je od strane policije na tom događaju, uz izvještaje da su neki od ekstremista bili naoružani molotovljevim koktelima i bocama kiseline. Policija je navodno pronašla ukupno 11 molotovljevih koktela.

Unatoč napadu, Zemmour je održao govor pred oko 10.000 ljudi koji su prisustvovali događaju i najavio stvaranje svoje političke stranke Reconquest, za koju su neki primijetili da bi mogla biti referenca na španjolsku Rekonkvistu, u kojoj su kršćani protjerali islamske osvajače koji su stoljećima prije napali Pirenejski poluotok.