Antifa pisac pretučen od strane islamskih radikala

19_ghislain_gilberti_aut1

Francuski pisac Ghislain Gilberti i njegov 12-ogodišnji sin brutalno su pretučeni od strane skupine muškaraca koji su mu pritom vikali „prljavi bijelče“, očito ljuti zbog jedne od njegovih knjiga.

Gilberti i njegov 12-ogodišnji sin napadnuti su u Belfordu nakon prijetnji i pokušaja provale. Iako je antifašistički aktivist, pisac i njegova obitelj primili su prijetnje smrću od salafista nezadovoljnih uvodnim tekstom jedne od njegovih novela.

Pisac je zadobio prijelom ruke, nakon što su ga četvorica muškaraca u dobi između 20 i 30 godina tukli dok je ležao na podu. Udarce u glavu i trbuh zadobio je i njegov sin, dok je svemu svjedočila i njegova 11-ogodišnja kćerka kojoj su prijetili i vikali „Ovo čeka i tebe“, „Mi ne praštamo, mi ne zaboravljamo“.

Gilberti je nakon ovog incidenta, prilikom kojeg je i izgubio svijest dok su ga tukli, te završio u bolnici, zatražio policijsku zaštitu.

U izvješću stoji da su salafisti počeli prijetiti piscu i njegovoj obitelji, nakon objave njegove novele „Zmijina gozba“. Knjiga se bavi imaginarnom džihadističkom skupinom koja financira svoje aktivnosti krijumčarenjem droge.

U međuvremenu, Gilberti je dobio policijsku zaštitu.

Gilberti smatra da njegovi napadači, koji su protumačili njegovu knjigu kao uvredljivu, „pomalo neinteligentni“. Rekao je: „Oni očito nisu pročitali knjigu, ili su ju samo prelistali. U knjizi nisam vrijeđao islam. Ja branim sve vjere i borim se protiv rasizma kroz antifašistički pokret.“

Izvor: Breitbart