Dana 27. svibnja, stranka Alternative für Deutschland (AfD) u Berlinu organizira prosvjed pod nazivom „Buduća Njemačka“. Međutim, ljevičarski ekstremisti iz poznate nasilne organizacije Antifa zaprijetili su uništenjem grada ukoliko se prosvjed održi.

Odobreni prosvjed AfD-a, pod motom „Dan obračuna s neodgovornom njemačkom politikom“ trebao bi započeti na berlingkom Washingtonplatzu, ispred glavne željezničke postaje, a potom bi se okupljeni trebali zaputiti prema okrugu s vladinim zgradama.

Međutim, Antifa je u međuvremenu putem videa objavila poziv na nasilje u vidu napada na policiju molotovljevim koktelima, te tradicionalno devastiranje trgovina i automobila običnih građana.

Ako Berlin to dopusti, on mora platiti zbog toga,“ tvrdi narator morbidnim glasom u videu objavljenom na ekstremističkoj platformi Indymedia.org.

Pored karte s planiranom rutom prosvjeda AfD-a, u videu je servirana i uputa kako izraditi visokotlačne štrcaljke za boju od aparata za gašenje požara, kojima bi se trebalo napasti prosvjednike.