Antifa rulja napada mirne prosvjednike, policija ne reagira (VIDEO)

antifa
Foto: AP Photo / Josh Edelson

Gomila samoprozvanih „antifašista“ snimljena je kako napada mirne prosvjednike na okupljanju pod nazivom „Ne marksizmu u Americi“ u Berkeleyu, inicijative koja zagovara slobodu govora, pritom policije nema ni u tragovima da spriječi nasilje, iako je znala što se događa.

Nažalost, svakom tko je upoznat s ovom tematikom, poznato je da je ovo uobičajeno ponašanje i klasičan modus operandi dotičnih skupina u zapadnim zemljama. Neka domoljubna ili desničarska (nazovimo to kako hoćemo) inicijativa legalno prijavi prosvjed ili okupljanje, dobije dozvolu, dođe na predviđeno mjesto, zatim ljevičarski ekstremisti napadnu dotično okupljanje i pokušaju ga ugasiti, ili pak dođe do odgovora i obračuna, pa okupljanje prekine policija.

Ono što je posebno primjetljivo u posljednje vrijeme, policija čak ne želi reagirati (pod pritiskom političke vlasti) i namjerno dopušta prekidanje legalno prijavljenog okupljanja i eskalaciju nasilja, time i sama kršeći ustavom zagarantiranu slobodu govora prosvjednika.

Ovdje treba naglasiti da dotični prosvjed nije bio u organizaciji nikakvih „neonacista“, Ku Klux Klana (zar to još postoji, osim u holivudskim filmovima?), ili sličnih utvara, već konzervativnih udruga i zagovornika slobode govora.

O medijima koji konstantno prešućuju to nasilje ne treba puno trošiti riječi, njihova uloga je poznata, kao i samih nasilnika, i jedni i drugi financirani su iz istih izvora.

Autor: Tribun