Marksistički ekstremisti iz pokreta Antifa okrivljeni su za fizički napad na nekoliko članova mladeži kvazi-desničarskog AfD-a, među kojima je i jedan Židov.

Četvorica članova AfD-ove sekcije mladih pod nazivom Junge Alternative (JA) pozvano je na premijeru filma o varšavskom getu tijekom Drugog svjetskog rata na filmskom festivalu Berlinale u nedjelju.

Prema tvrdnjama člana JA Berlin Vadima Deksena, oko „desetak“ maskiranih ekstremista napalo je malobrojnije AfD-ovce nedaleko od kina gdje se prikazivao film, prenosi Junge Freiheit.

Koristili su improvizirano oružje zbog kojeg ih se ne može uhititi, ali koje može nanijeti ozbiljne ozljede. U svojim šakama držali su baterijske svjetiljke kako bi njima napadali, a jedan od njih koristio je razbijenu čašu za vino te je koristio njen šiljak kako bi nas ubadao poput noža. Porezan sam na gornjem dijelu ruke i nisam to uočio dok nisam došao kući,“ ispričao je Derksen.

Istaknuo je kako nitko od žrtava napada nije nosio nikakva obilježja AfD-a, što navodi na zaključak da je napad bio pomno planiran.

S obzirom da AfD u svojim redovima ima i crnačkih članova, kao i židovski ogranak, opća je tragikomedija spoznaja da se ovu stranku još uvijek optužuje za „antisemitizam“, „ksenofobiju“ i slične epitete omiljene među marksističkim imbecilima koje smeta jedino „ekstremna“ anti-imigracijska propaganda AfD-a, na kojoj se i bazira praktički čitavo njihovo djelovanje.