Apsurdistan: Umjesto da traže napadača, policija traži osobu koja je u javnost pustila snimku napada

Prošli tjedan u javnost je procurio video na kojem se vidi osoba, za koju se predpostavlja da je imigrant bliskoistočnog porijekla, kako nogom gura ženu niz stepenice u pothodniku podzemne željeznice. Nesretna 26-godišnja žena pri padu je zadobila prijelom ruke.

Nakon što je video objavljen, policija je krenula u istragu i potragu za osobom koja je „nezakonito“ objavila tu snimku nadzornih kamera, pod izlikom “povrede privatnosti”, dok istovremeno ne daje nikakve informacije o istrazi glede samog napada.

Sasvim je očito da policija uopće ne istražuje napad, već ga je pokušala i prikriti. Sam događaj zbio se krajem listopada, a njemačka policija započela je potragu za počiniteljem tek 9. prosinca, i to samo zahvaljujući zgražanju javnosti nakon objave sporne snimke na internetu.

Posljednjih godinu dana, cijela njemačka policija posvetila se prikrivanju kriminalnih radnji i prijestupa koje počine novopridošli imigranti.

Nakon slučaja masovnih seksualnih napada u Kölnu prošle godine, Njemačka je najavila angažiranje dodatnih policijskih snaga. Sve se više čini da te dodatne snage imaju zadaću prikrivanja zločina, umjesto prevencije i hvatanja počinitelja.

Istovremeno, njemačka vlast svakodnevno uhićuje ljude koji javno ili putem interneta negoduju zbog sve većeg vala nasilja u toj zemlji.

Izvor: Tribun