Njemačka televizijska kuća ARD objavila je kako je započelo snimanje televizijskog filma čija je tema bijeg njemačke obitelji u Južnu Afriku od rasističkih vlasti buduće Europe.

Film nazvan Aufbruch ins Ungewisse, odnosno Odlazak u nepoznato, prikazat će njemačku obitelj koja će iz Europe pobjeći u izbjeglištvo u fiktivni svijet Saveza Južne Afrike, što ga svakako svrstava u žanr fantastike.

http://film.hager-moss.de/wp-content/uploads/2017/10/Plakat-640x904.jpg
Izvor: film.hager-moss.de

U sažetku filma stoji kako je Europa u skoroj budućnosti pod vlašću „desničarskih ekstremista“, dok je Savez Južne Afrike prikazan kao gospodarsko i politički stabilno područje.

Njemački glumac Fabian Busch, igrati će ulogu odvjetnika koji zastupa muslimane, homoseksualce i ostale koji će se naći pred progonom novog totalitarnog njemačkog režima.

Iako će se u filmu Europa prezentirati kao središte kaosa zbog ustanka „desničarskih ekstremista“, neće se spominjati nikakvi nazivi stranaka ili pojedinaca.

Ironično, Njemačka je danas središte Europe prožeto valom nasilja i kriminala čiji su glavni predvodnici – imigranti. Istovremeno, Južna Afrika je nakon pada aparthejda i dolaska komunističkog ANC-a na vlast potonula u korupciju, kriminal, siromaštvo i nasilje u kojem najdeblji kraj izvlače – bijeli farmeri.