Sergio, 59-godišnji argentinski porezni službenik, odlučio je službeno promijeniti spol, sve s ciljem kako bi službeno kao žena mogao ranije otići u mirovinu.

Sergio je službeno promijenio ime u Sergia, te zatražio da mu se službeno zakonski promijeni spol u ženu, što je u Argentini moguće i bez inače potrebnih hormonalnih tretmana i operacije promjene spola.

Argentinski zakon omogućava ženama da odu ranije u mirovinu, sa 60 godina, dok muškarci to mogu tek sa 65. Također, ako žena ode u mirovinu sa 65 godina poput muškaraca, imati će zagarantiranu veću mirovinu od muškaraca.

Prema argentinskom zakonu o rodnom identitetu koji je prihvaćen 2012. godine, ljudi mogu samovoljno, bez potrebnih operacija promjene spola, zatražiti zakonsku promjenu spola, jer eto, tako žele.

Sergio je tako iskoristio ovaj suludi zakon za nešto ipak plemenito, da ranije ode u zasluženu mirovinu i više vremena provede sa svojim unucima.

Naravno, lokalnim vlastima nije bilo drago to što se Sergio zapravo i ne osjeća kao žena, i samim tim pravi sprdačinu od njihovih zakona. „Ovo je očita zloupotreba mirovinskih prava i zakona o rodnom identitetu“, poručio je Matias Assennato, voditelj matičnog ured provincije Salta.

IZVORDaily Caller