Armenija objavila snimku priznanja sirijskog militanta zarobljenog u Nagorno-Karabahu – VIDEO

Armensko ministarstvo obrane objavilo je snimku ispitivanja zarobljenog vojnika koji tvrdi da je sirijski militant, te da se došao u Nagorno-Karabah boriti kao plaćenik na strani Azerbajdžana.

Zarobljeni muškarac na snimci tvrdi da se zove Yousef Al-Abed Al-Hajji, te da dolazi iz sela Al-Ziyadiyah, koje se nalazi u blizini Jisr Al-Shughoura u sirijskoj provinciji Idlib, te dodaje da je rođen 1988. godine, oženjen i ima petero djece.

Muškarac nadalje tvrdi da je u Nagorno-Karabah stigao boriti se protiv „nevjernika“, te da mu je plaća trebala biti 2.000 dolara na mjesec, s tim da bi za svaku glavu koju bi skinuo neprijatelju trebao dobiti 100 dolara.

Armenija je ranije već objavila snimku priznanja drugog zarobljenika koji je također tvrdio da je sirijski militant regrutiran da se bori na strani Azerbajdžana.

Armenija i Azerbajdžan u više su navrat izmjenjivali optužbe da se na obje strane u sukobu koriste strani plaćenici, dok je za dovlačenje islamističkih militanata iz Sirije u Azerbajdžan optužena Turska koja je otvoreno stala na stranu Azerbajdžana.