Assad podupro Trumpovu zabranu ulaska Sirijaca u SAD: „Cilj je spriječiti terorizam“

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je da zabrana ulaska Sirijcima u SAD ima za cilj spriječiti terorizam, te da nije usmjerena protiv sirijskog naroda.

Američki predsjednik Donald Trump prošlog je mjeseca donio izvršnu odredbu, koju je u međuvremenu blokirao sud, kojom se privremeno zabranjuje ulaz građanima iz sedam zemalja u kojima djeluju terorističke skupine.

Svih sedam zemalja su dominantno muslimanske, te su stoga mnogi kritizirali da se radi o zabrani ulaska muslimanima, unatoč činjenici da u svijetu ima još četrdesetak zemalja sa dominantno muslimanskim stanovništvom, na koje se zabrana ne odnosi. Da bi apsurd bio još veći, identičnu privremenu zabranu je unatrag nekoliko godina donio tadašnji američki predsjednik Barack Obama, no tada nije bilo prevelikih kritika niti pobune sudbene vlasti. Licemjerje na djelu.

Zabrana je usmjerena protiv terorista koji bi se mogli infiltrirati u imigrantsku populaciju na Zapadu. A to se već dogodilo u Europi, ponajviše u Njemačkoj. Mislim da je Trumpova namjera bila spriječiti dolazak tih ljudi, te da nije usmjerena protiv sirijskog naroda.

Izvor: Tribun