Assange: WikiLeaks informacije o Trumpu nisu gore od onoga što sam javno govori

afp_4d1d26fd59978efebf4bdfad65745d0ac3ef3b59-1-640x426

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange izjavio je da informacije koje imaju o Donaldu Trumpu nisu ništa kontroverznije od onoga što Trump sam svakog dana izjavi.

Imamo neke informacije o republikanskoj kampanji. Ali, sa gledišta istraživačkog novinarstva kao što je WikiLeaks, problem sa Trumpovom kampanjom je taj što je teško naći i objaviti kontroverzniji materijal od onog šta sam Trump svakog dana javno izjavljuje. To je vrlo nezahvalna situacija za većinu medija.

 Assange se indirektno upleo u predsjedničke izvore objavivši informacije vezane uz privatne email servere Hillary Clinton i hakiranje servera Demokratske stranke od strane ruskih hakera. Assange tvrdi da ima novih informacija o Hillary Clinton koje planira objaviti prije izbora u studenom.

Nije htio kazati koje su to informacije, „Ne želim još otkriti koje su to informacije, radi se o raznim dokumentima institucija koje su povezane da predsjedničkom kampanjom, poprilično zanimljivim, ali i zabavnim.

Assange se ne fokusira u potunosti na kampanju Hillary Clinton, te poziva svih koji imaju informacije o Trumpu neka mu se jave. „Ako netko ima insajderske informacije o Trumpovoj kampanji, koje su autentične, znači ne samo rekla-kazala nego da bude dokumentirano, rado ćemo to objaviti.“

Izvor: Breitbart