Australski recept: 900 dana bez ijednog ilegalnog ulaska u zemlju

Prošlo je 900 dana otkako je zadnje plovilo sa ilegalnim imigrantima pristiglo u Australiju, izjavio je premijer Malcom Turnbull, naznačavajući uspjeh australske beskompromisne politike zaustavljanja i vraćanja brodova koji pokušavaju ilegalno ući u australske vode.

Prošlo je 900 dana bez ijednog uspješnog krijumčarenja ljudi u Australiju. To je značajan uspjeh naše politike.

Mi se zalažemo za sigurnost i poštivanje naših granica. Diljem svijeta sa žalošću gledamo što se događa zbog nedostatka pogranične kontrole. Australci moraju znati da samo njihova vlada može određivati tko može ući u Australiju. To je naše suvereno pravo. To je naše suvereno pravo kao nacije.

Operacija „Suverene granice“, koju je 2013. godine pokrenuo tadašnji premijer Tony Abbot, ima za zadaću presretanje brodova sa ilegalnim imigrantima i krijumčarima, te njihovo vraćanje u zemlje odakle su došli, ili usmjeravanje na udaljene otoke gdje se nalaze centri za daljnju obradu. Svi imigranti za koje se utvrdi da imaju pravo na azil, preseljavaju se u treće zemlje na trošak Australije.

Dobar dio tih istih azilanata se kasnije vrati u svoje domovine nakon što im njihove zemlje domaćini ne uspiju omogućiti luksuz kakav su očekivali da će dobiti u Australiji.

Izvor: Breitbart