Austrija: Policija uhitila 26 članova skupine koja ne priznaje državne zakone

© www.globallookpress.com

Austrijska policija uhitila je u četvrtak 26 osoba tijekom racija diljem zemlje zbog straha vlasti uslijed sve veće podrške ljudima koji odbijaju priznati državne zakone i državnu vlast, piše The Local.

Tijekom operacije u kojoj je sudjelovalo 454 policijskih službenika, uhićeni su navodno vodeći članovi organizacije koja odbacuje austrijske zakone te je uspostavila svoju vlastitu „državu“. Tužitelji vjeruju da su uhićeni planirali „uhićenja“ gradonačelnika, sudaca i bankovnih mešetara kako bi im sudili na vlastitim sudovima. Pored toga, optuženi su i za prijevaru pristaša vlastite organizacije.

Takozvani odbijači države imaju ogroman porast podrške, a također raste i spremnost na počinjenje nasilja,“ izjavio je ministar pravosuđa, Wolfgang Brandstetter.

Skupina nazvana Staatenbund Östereich (Austrijska federacija država), ima oko 1000 članova.

Uvjet za ulazak u organizaciju je uplata nepoznate svote novca nakon čega se novom članu šalje uputa u kojoj ga se navodi da ne priznaje austrijski zakon i ne plaća poreze. Također mu se daju novi „službeni“ dokumenti te čak i nove registarske tablice za automobil.

Slični pokreti već postoje i drugdje, a vlasti najviše muče oni poput Reichsbürgera (Građani Reicha), koji je zavladao u Njemačkoj, a za čije se članove sumnja da su nacional-socijalističke orijentacije.

Autor: Tribun