Austrija: Prodaja vatrenog oružja se učetverostručila

14537-guns_news

Prodaja vatrenog oružja u Austriji se učetverostručila uslijed sve veće opasnosti od terorističkih napada i sve veće svakodnevne nesigurnosti građana.

Broj izdanih dozvola za oružje u studenom 2015. godine se naglo povećao, za četiri puta, u odnosu na mjesec dana prije toga. To je indikator da sve više Austrijanaca traži vatreno oružje za samoobranu.

Povećana potražnja za oružjem nastavila se kroz narednih godinu dana. Tijekom ovog mjeseca objavljen je u engleskom listu Express razgovor sa Jeffreyem Pangom, zaposlenikom nastarije austrijske trgovine oružjem, Joh Springer’s.  Pang kaže da je „potražnja za oružjem porasla u skladu sa porastom pljački, silovanja i provala uslijed imigrantske krize“.

Uslijed povećanja broja napada, mušterije traže suzavce, obuku u borilačkim vještinama, kupovinu sitnog vatrenog oružja.“

Sigurnost u Austriji znatno je opala posljednjih mjeseci. Svugdje vidite hrpe nepoznatih ljudi kako viču, piju, nema više sigurnosti“, dodaje Pang.

Odvjetnica Anna K., koju je intervjuirao NRATV povodom povećanja prodaje vatrenog oružja, rekla je da je u početku bila skroz otvorena prema imigrantima, no da je nakon nekoliko mjeseci shvatila da je to vrlo opasna situacija za Austrijance.

Unazad deset godina, niste bili u strahu noću trčati parkom ili voziti se podzemnom željeznicom. Ali sada…., ne osjećam se više sigurnom. Nikad nisam mislila da ću se morati braniti, nisam mislila da će mi biti potrebno. No, sad se osjećam kao stranac u svojoj zemlji.

Izvor: Local, Express, Tribun