Austrija: Uhićeni lopovi koji su masovno krali bicikle

Untitled-1

Kriminalna banda koja u samo godinu dana provalila u gotovo 6000 podruma u Beču, ukrala je robu u vrijednosti od 300 000 eura, a članovi su uhićeni nakon što ih je policija uhvatila na djelu.

Osumnjičeni su uhvaćeni nakon što je jedna od žrtava krađe slučajno otkrila svoj bicikl u jednoj second hand trgovini u okrugu Simmering, te je pozvala policiju.

Istražitelji su ubrzo utvrdili da je svih 38 bicikala u trgovini ukradeno.

Identitet počinitelja utvrđen je nakon što je video nadzorom zabilježeno kako lopovi donose bicikle u trgovinu kako bi ih prodali vlasniku trgovine.

Policija je istragom utvrdila da su kradljivci bicikala prodali više od 1400 različitih predmeta, uključujući bušilice, alate, ribičku opremu i skuter.

Svi ovi predmeti, uključujući i bicikle, ukradeni su iz oko 5800 podruma diljem Beča, tijekom jedne godine.

Policajci su pratili osumnjičene u okrug Favoriten u Beču, gdje su promatrali dvojicu muškaraca obučenih u radnička odjela, a koji su se pretvarali da rade za tvrtku koja se bavi deratizacijom. Dvojac je iz podruma izlazio s torbama punim ukradene robe.

Dvojicu muškaraca, starih 29 i 31 godinu, policija je potom pratila do trgovina, gdje su potom pokušali prodati ukradenu robu vlasniku trgovine.

Izvor: The Local Austria