Austrijski ministar predlaže otvaranje azilantskih centara izvan granica EU

sebastian

Sebastian Kurz, austrijski ministar vanjskih poslova izjavio je da ilegalna imigracija treba biti zaustavljena izvan granica EU, gdje bi se stvorili azilantski centri u kojima bi tražitelji azila mogli predati svoje zahtjeve.

Još prije godinu i pol upozorio sam da migrantske rute mogu također koristiti i teroristi, što se nažalost pokazalo točnim.“

Međutim, njegova ideja naišla je na kritiku njegovih liberalnih kolega unutar EU. Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn tvrdi da „ideja trpanja izbjeglica na nekakav otok izvan EU spada u desničarski način razmišljanja“.

Asselborn je pritom nahvalio politiku Angele Merkel, koja je obećala da neće ograničiti broj imigranata koji mogu ući u Njemačku.

rigo1

Unatoč tome što EU birokrati ne žele prihvatiti prijedloge kao što je ovaj austrijski, a kojeg su već prije iznosili i neki drugi dužnosnici europskih zemalja poput Mađarske i Slovačke, sama pogranična agencija Europske Unije otkrila je da se samo 42 posto neuspjelih tražitelja azila deportira iz Europe.

Austrijski ministar obrane je pak navijestio ograničenje u broju imigranata koje ta zemlja može primiti.

Hans Peter Doskozil, inače socijaldemokrat, rekao je novinarima da su promjene hitno potrebne kako bi se stvorio red u sustavu zakonite imigracije za one koji imaju pravo na azil.

Propalu europsku azilantsku politiku treba okončati. Moramo biti iskreni i priznati da EU ima ograničene kapacitete za prihvat i integraciju imigranata. Moramo zaustaviti ilegalnu imigraciju“, rekao je Doskozil.

Izvor: Breitbart