Dvije zatvorenice u jedinom zatvoru za žene u New Jerseyju zatrudnjele su nakon sporazumnog seksa s transrodnim zatvorenicima, rekli su dužnosnici.

Neidentificirane trudnice su zatvorene u Edna Mahan Correctional Facility u Clintonu, u kojem se nalazi 27 zatvorenika koji se identificiraju kao transrodne žene i više od 800 žena ukupno.

Zatrudnjele su nakon što su se upustile u “seksualne odnose s drugom zatvorenom osobom”, rekao je za NJ.com Dan Sperrazza, izvršni direktor vanjskih poslova državnog odjela za popravne kazne.

Sperrazza je rekao da dužnosnici istražuju slučaj.

“Dok DOC ne može komentirati nikakve posebne disciplinske odluke koje bi se mogle razmotriti u svjetlu ovih događaja, Odjel uvijek zadržava sve mogućnosti da osigura zdravlje i sigurnost pojedinaca u svom pritvoru”, rekao je Sperrazza.

Edna Mahan počela je udomljavati zatvorenike koji se identificiraju kao transrodne žene 2021. godine prema usvojenoj politici New Jerseya koja dopušta smještaj zatvorenica u skladu s njihovim preferiranim rodnim identitetom, a ne spolom koji im je pripisan pri rođenju.