BBC: Masturbacijom ćemo pobijediti koronu

BBC je nedavno objavio niz uputa kako smanjiti rizik od prijenosa korona virusa tijekom seksualnih odnosa, poput nošenja maski tijekom odnosa i odabira seksualnih položaja u kojima se izbjegava kontakt licem u lice, no konačni zaključak je ipak bio da je najbolje da se prepustite masturbaciji kao najsigurnijem obliku upražnjavanja seksualnih nagona.

Vaš najbolji seksualni partner ste vi sami“, piše BBC, citirajući upute organizacije Terrence Higgins Trust, britanske dobrotvorne ustanove koja se bavi promicanjem svijesti o odgovornosm seksualnom ponašanju.

U tekstu stoji da treba izbjegavati ljubljenje, treba nositi prekrivalo za lice, odnosno masku, koristiti položaje koji ne postavljaju partnere licem u lice jedno prema drugom.

Tekst napominje da je korona virus pronađen i u sjemenoj tekućini, kao i u izmetu zaraženih osoba, pa se savjetuje da se izbjegava i oralni seks, kao i takozvani „rimming“, odnosno praksa gdje jedna osoba drugoj liže čmar.

Zaključak članka jest taj da je mastrubacija najsigurniji oblik seksualnih aktivnosti, a koja se može upražnjavati bez bliskosti s drugom osobom. Naravno, pored svega navedenog objašnjeno je da je i iznimno važno prati ruke prije i poslije seksualnih aktivnosti.