BBC odbio raditi remake popularne serije ‘Allo ‘Allo, zbog straha da bi „nacistički“ likovi mogli uvrijediti neke gledatelje

NINTCHDBPICT000140262845
Rene i Edith

Čelnici BBC-a, prestrašeni su da bi mogli biti preplavljeni pritužbama ukoliko se glumci popularne serije budu šalili dok nose SS odore.

Šefovi poznate britanske televizijske kuće dali su podršku za snimanje remake-ova nekih popularnih britanskih televizijskih serija. Međutim, kada je u pitanju lik Herr Flicka ili pak pukovnika Grubera, BBC se našao uplašen kako bi to moglo postati problem.

Herr Flick From 'Allo 'Allo
„Zlobni“ Herr Flick

Ironija ove odluke tim je veća što poznati likovi Gestapa, njemačkih oficira i francuskih „otporaša“ okupaciji Francuske već godinama žive na ekranima diljem Europe, pa tako i u Britaniji.

Jedan neimenovani izvor komentirao je ovu „politički korektnu“ odluku: „To je vrlo tužno jer bila je zbilja smiješna. Reprize se čak i sada prikazuju na BBC-u bez ikakve drame.

„Klop“ – poznati pozdrav Hansa Geeringa doista bi mogao nekoga uvrijediti

Allo Allo je bila jedna od favorita. Ali svi su uplašeni da ne uvrijede nekoga, pa nisu željeli preuzeti rizik zbog uloge nacista.

BBC-evi remake-ovi nekih popularnih starijih serija trebali bi pružiti modernoj mlađoj publici uvid u tadašnji svijet komedije. Međutim, neke stvari je možda bolje zadržati u starom izvornom obliku. Popularni ‘Allo ‘Allo, uz brojne komične situacije vezane oko Renea, pukovnika Grubera, Edith, Yvette te ostalih karaktera, zasigurno će zadržati kultni status, noseći sa sobom duhovitu stranu Drugog svjetskog rata. Smijeh je ionako najbolji lijek za sve, vjerojatno i za tragikomičnu „političku korektnost“.

Izvor: The Sun / Tribun