BBC: „Život na selu je rasistički“

Ellie Harrison, voditeljica BBC-eve emisije Countryfile, koju tjedno emitira BBC One i izvještava o ruralnim, poljoprivrednim i ekološkim pitanjima u Velikoj Britaniji, izjavila je da je život na selu rasistički, dok je službeni Twitter profil emisije objavio da mnogi pripadnici britanske nebjelačke manjine vide selo kao „bjelačko okruženje“.

Mnogi u crnačkim, azijskim i drugim manjinskim skupinama vide ruralnu sredinu kao bjelačko okruženje“, stoji u objavi BBC-a, koja je izazvala mnogobrojne reakcije publike, na što je Harrison imala potrebu odgovoriti.

Na pitanje je li britansko selo rasističko, odgovor je da, a je li tamo rasizam prisutniji nego drugdje, možda jest a možda i nije“, kazala je Harrison.

Harrison je tako prokomentirala BBC-evu reportažu o vladinom izvješću o tobožnjem isključivanju manjina iz života u ruralnim sredinama.

Ideju da su manjine na neki način diskriminirane u ruralnom okruženju, pa čak i pri odlasku u prirodu nedavno je na svom Twitter profilu promovirao i Svjetski ekonomski forum, organizator redovitog globalističkog okupljanja u Davosu.